PRENATAL & POSTNATAL

about

ZAŠTO JE PRENATAL & POSTNATAL PRAVI IZBOR ZA VAS?

Dostupne informacije na temu vežbanja u trudnoći mogu biti veoma zbunjujuće – čak i u konfliktu. STOTT PILATES® metoda prati savremene standarde praktikovane u fitnes industriji u pogledu bezbednosti vežbanja tokom trudnoće i smernice koje daju stručne organizacije kao što su Američki fakultet za akušere i ginekologe i Društvo akušera i ginekologa Kanade.

Benefiti praktikovanja PRENATAL STOTT PILATES®-a su brojni. Spoznavanje principa održanja neutrala, pravilnog disanja, potpune koncentracije, učenje postizanja preciznosti i toka kretanja pomoći će vam tokom trudnoće, kao i u toku porođaja.

Vežbanje STOTT PILATES®-a u trudnoći će doprineti jačanju vaših abdominalnih, leđnih i karličnih mišića, time obezbeđujući da vaša trudnoća i porođaj prođu što je moguće udobnije. Naravno, lakše ćete se vratiti u formu nakon trudnoće ako se trudite da ostanete u formi i tokom nje.

S obzirom na to da telo prolazi kroz brojne promene tokom trudnoće, vežbe se modifikuju kako trudnoća napreduje. Specifičnost STOTT PILATES® metode je u tome što može da izvrši dodatno individualno prilagođavanje za bilo čije mogućnosti i posturu. Mnoge vežbe po ovom metodu se izvode u poziciji „šake-kolena“, koja je idealna za trudnoću, jer pomaže u rasterećivanju vaših leđa i karličnih mišića, kao i u pozicioniranju bebe u pravilan položaj za lakši porođaj.

Napomena: Gore navedene informacije ne smeju da zamene medicinske savete,te prva i najvažnija stvar koju treba da obavite pre nego što počnete sa planiranjem vašeg pretporođajnog vežbanja jeste da dobijete odobrenje vašeg lekara.

Povratak na trening posle porođaja treba da bude lagan i postepen,a pre svega bezbedan. POSTNATAL STOTT PILATES® je specijalan program vežbi namenjen oporavku i jačanju tela nakon porođaja. 

Ovaj program ima za cilj rad na stabilnosti centra tela, korekciji posturalnih promena nastalih tokom trudnoće i nakon porođaja, saniranju dijastaze trbušnih mišića, (re)aktivaciji mišića dna karlice,  zatim jačanju i oblikovanju celog tela. Vežbe se modifikuju u odnosu na to da li je porođaj bio prirodnim ili operativnim putem.

Nemojte zuriti da se vratite u formu koju ste imale pre trudnoće, a pre svega nemojte vežbati "napamet", jer vam to može doneti više štete nego koristi.

Ukoliko je porođaj protekao bez komplikacija i imate odobrenje lekara, sa ovim programom vežbi možete početi već nakon prestanka krvarenja, odnosno nakon prve kontrole.

Program PRENATAL & POSTNATAL vezbamo u mini grupi (2-3 trudnice) , ponedeljkom u petkom u 12h ili individualno,u terminima po dogovoru. Cena za jedan trening u mini grupi je 1000 rsd, a cena za individualni rad je 3000 rsd po treningu. 

Program PRENATAL & POSTNATAL vodi Marina Trifunovic, kvalifikovani Prenatal & Postnatal Stott Pilates® instruktor.